Расте аутсорсингът на уеб разработки

Три основни тенденции на пазара за аутсорсинг обяви компанията TEAM International. На първо място се наблюдава засилено търсене на услуги от компаниите в Западна Европа и САЩ за разработка на уеб приложения и тестване на софтуер.

Делът на офшорния аутсорсинг е нараснал с 25% за последните 2 години, по данни на IDC. Компаниите от Западна Европа задминават тези от САЩ по разходи за офшоринг.

Втората важна тенденция е динамичното развитие на “ниашоринга”. Западните компании предпочитат да прехвърлят своите процеси по отдалечена разработка към географски приближени райони като Източна Европа, Северна Африка и Близкия изток. В този процес Западна Европа постепенно преминава от модел на самостоятелна разработка на приложения към модели с партньорски центрове и услуги.

Третата и най-значима тенденция е продължаващото стремително развитие на офшорния аутсорсинг до степен, в която става той неотменна част от световната верига на доставки в отрасли като банково дело, финанси и информационни технологии.

Коментар