Работодатели обсъдиха корпоративната социална отговорност












Господин Анри Малос – председател на Група на работодателите на Европейския икономически и социален комитет, неговият заместник г-н Антал Чупорт – заместник-председател на Група І на ЕИСК, както и г-н Ралф Реш – главен секретар на Европейския център на работодателите и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес (CEEP) взеха участие в среща с новоизбрани български евродепутати – Ивайло Калфин и Кристиян Вигенин.

Срещата бе организирана от Асоциация на индустриалния капитал в България и е в рамките на международната конференция „Предизвикателствата пред корпоративната социална отговорност”, която ще се проведе утре – 07.07.2009 г. от 9.30 часа в зала Средец на хотел Шератон.

На срещата чуждестранните гости и българските евродепутати се обединиха около мнението, че повишените очакванията на гражданите на Европа към европейските институции и разширяването на правомощията на Европейския парламент, са основа за още по-активна работа в полето на корпоративното управление и корпоративната социална отговорност. Като стъпка в тази посока се посочи възможността да се създаде подобрена платформа за непрекъснат обмен на опит между институциите, социалните партньори и организациите, работещи в сферата на корпоративната социална отговорност.

Българските евродепутати, както и чуждестранните гости изказаха надежда, че новите тенденции, добри практики и концепции на европейски организации и компании, представени на предстоящата конференция „Предизвикателствата пред корпоративната социална отговорност”, ще намерят отражение и ще бъдат инкорпорирани в българския опит в тази сфера.

Коментар