Датикум стъпи на пазара в Северна Америка












Българският център за данни Датикум стартира дейност на северно–американския пазар за колокация и наемане на сървъри. Компанията, която е част от Сирма Груп, съобщи, че вече има четири клиента от САЩ.

Датикум развива маркетингова и търговска дейност в Северна Америка, използвайки своя позициониран в София център за данни от най-високо Ниво 4, според стандартите на международната организация TIA.

Изнесеното използване на центрове за данни е наложена практика в Северна Америка и Западна Европа. Все по-рядко западни организации инвестират в изграждане на собствени сървърни помещения.

У нас изграждането на сървърни помещения във фирмите все още е често срещана практика, а това означава сериозен разход за всяка компания и едновременно с това ангажиране на ръководството с несвойствени за него въпроси, които са далеч от основния бизнес на клиента“, заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни.

От ресурсите на центъра могат да се възползват хостинг компании, медии, доставчици на съдържание и услуги, вкл. софтуер като услуга (SaaS), както и всяка малка, средна или голяма компания, която предпочита да изнесе съхранението на своите сървъри.

Международното значение на центровете за данни ще нараства, тъй като този тип бизнес не се влияе от физическото разположение на инфраструктурата, а по-скоро от качествената свързаност и глобалното мислене на мениджмънта, заяви Маринов.

Коментар