Пожар в доставчик на Apple уби 8 души

Пожар в производствено предприятие, изпълняващо поръчки за Apple, взе осем жертви
(снимка: CC0 Public Domain)

Осем души загинаха след пожар в дъщерна фабрика на тайванския производител на електронна техника Casetek Group, доставчик на американския технологичен гигант Apple, в покрайнините на Шанхай.

Пожарът е избухнал в четвъртък по обяд в централата на предприятието, като е бушувал до петък сутринта, погубвайки двама пожарникари и шестима цивилни, съобщи в публикация за инцидента South China Morning Post, позовавайки се на изявление на областното правителство.

Пожарникарите са изчезнали, докато през нощта издирвали хора, заклещени във фабриката, собственост на Shengrui Electronic Technology Ltd в югозападната част на Шанхай. Смъртта на общо осем души е потвърдена в петък сутринта.

Длъжностните лица все още разследват как е започнал пожарът. Съобщава се, че пламъците бързо обхванали голямото предприятие.  Над 900 пожарникари, 123 пожарни коли и осем робота се борили с огъня. Властите уверяват, че пожарът не е причинил значително замърсяване на въздуха или водата в околността.

Миналата година Shengrui Electronic Technology стана собственост на асемблатора на iPhone – тайванския производител на електроника Pegatron, благодарение на което започва да изпълнява поръчки и за продуктите на Apple.

Коментар