Android 12 дава уникален интерфейс на всеки потребител

Android 12 променя цветовите си нюанси в зависимост от тапета на смартфона
(снимка: Android / YouTube)

На започналата вчера конференция за разработчици Google I/O интернет компанията представи официално бета версия на Android 12. Мобилната операционна система бележи най-голямата си актуализация в дизайна през последните 7 години.

Google нарича новия дизайн лаконично „Material You”. С него компанията се опитва да даде на всеки потребител уникален интерфейс. Така например, Android променя цветовите си нюанси в зависимост от тапета, инсталиран на смартфона.

В новата версия Android 12 са преработени основни елементи от интерфейса, вкл. лентата за известия, заключения екран и др., става ясно от публикация в блога на Google. Някои от анимациите също са претърпели промени.

Така например, когато потребителят изведе устройството си от режим на „заспиване”, екранът „светва” плавно – от мястото на бутона за заключване, който потребителят е натиснал.

В момента бета версията на Android 12 е налична за новите смартфони Pixel. В същото време собствениците на телефони от Asus, OnePlus, Oppo, Xiaomi и други марки също могат да я тестват. Финалната версия се очаква да излезе през есента на 2021 г.

Коментари по темата: „Android 12 дава уникален интерфейс на всеки потребител”

добавете коментар...

  1. Йо-йо

    Андроид е един монопол който трябва да остане в историята. На пазара има нужда от свежа конкуренция, която американците задушават от години. Пожелавам пълен крах на андроид!

Коментар