Microsoft строи магазини с епълско ноу-хау

Microsoft нае консултант по недвижима собственост от своя конкурент Apple. Редмънт ще използва уменията на Джордж Бланкеншип, за да изгради търговска мрежа от магазини, част от които ще са разположени в съседство с Apple Store, съобщи TechFlash.com.

По-рано Бланкеншип оглавяваше подразделението за управление на недвижимости в Apple. В новата си роля той ще помага на маркетолозите на Microsoft да избират подходящи терени за откриване на магазини.

Освен Бланкеншип, редмънтската корпорация ще привлече и бивш кадър на веригата магазини Wal-Mart. Дейвид Потър ще заеме длъжността вицепрезидент по търговия на дребно.

Бланкеншип ще избегне евентуални юридически спорове с бившия си работодетел, служeйки на Microsoft като външен консултант, без да бъде назначен на щатна длъжност. Това ще му позволи да не разгласява пред Microsoft определена информация, съгласно подписаното между него и Apple споразумение.

Всъщност цялата необходима на Microsoft информация е достъпна публично – на първо място това са демографските данни и методиката на Apple за откриване на нови магазини.

Очаква се първите търговски обекти на Microsoft да отворят врати едновременно с дебюта на операционната система Windows 7 на 22 октомври тази година.

Коментар