Apple ще спира “течовете” с полицейски камери

Служители с достъп до новите разработки на Apple ще носят специални камери за наблюдение
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple ще накара някои от своите служители да носят „полицейски” камери на телата си от рода на Axon Body 2, ако не и същите. Компанията прибягва до тази драстична мярка, за да спре “течовете” на информация от Купертино и в частност на търговски тайни за хардуера.

Според източници на Frontpagetech, от няколко седмици Apple е започнала да прилага мярката за част от своите екипи. Не всички служители на компанията са принудени да носят телесните камери от полицейски клас.

Иронията е, че усилията на Apple да въоръжи служителите си с полицейски камери за предотвратяване на изтичането на информация и предупрежденията към екипите вече изтекоха в медийното пространство.

Не за първи път стават публично достояние драматичните усилия на Apple да спре течовете на търговски тайни от фирмата. През април 2018 г. Блумбърг съобщи за бележка на Apple, изпратена до служителите й, която ги предупреждава да спрат да изнасят информация от компанията. Но и тогава предупреждението изтече към медиите.

Не се разкриват подробности за това как ще функционира системата. Твърди се, че камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени само на служители, които имат достъп до разработките на нови хардуерни продукти. Не е ясно колко е техният брой в Apple.

Коментари по темата: „Apple ще спира “течовете” с полицейски камери”

добавете коментар...

  1. ха

    Apple вече се чуди от какво да прави новини, че да поддържа огъня както се казва. Явно за момента изтичането на медийни … опс търговийски “тайни” не е на нужното ниво и затова взимат мерки, като повишава нивото на трудност, за да стимулират креативността и желанието на служителите си.

Коментар