Windows 7 ще обработва по-добре графика

Операционна система Windows 7 ще използва по-ефективно възможностите на видео адаптерите, в сравнение с Vista. Новата ОС е първата платформа на Microsoft, която придава на графичния ускорител толкова важна роля, колкото и на централния процесор, заяви Крис Даниел, мениджър за продуктите на Nvidia, цитиран от informationweek.com.

В системата са вградени функции, които използват потенциала на паралелните изчисления на графичните ускорители от последно поколение. Един от ключовите елементи за по-висока производителност е поддръжката на програмния интерфейс DirectX Compute.

С негова помощ разработчиците могат да използват функциите за паралелни изчисления на видеодаптерите при създаване на приложения за професионалния и потребителския пазар. Става въпрос са качествена триизмерна графика, инженерни и научни програми, софтуер за 3D моделиране и др.

Windows 7 се очаква на масовия пазар на 22 октомври. Microsoft вече обяви готовност с версията RTM (Release to manufacturing). Заедно с пускане на новата ОС, компанията ще даде старт и на веригата си от магазини за продажба на софтуер и компютърна техника.

Коментар