Непозната заплаха за епълските компютри

Компютрите на Apple, които минават за най-елитни на пазара, са застрашени от непозната досега заплаха, стана ясно на конференцията Black Hat в Лас Вегас.

Новата методика за пробив на операционната система Mac OS X позволява на хакерите да осъществят пълен контрол над компютъра и да получат достъп до конфиденциална информация, твърди експертът по сигурност Дино Даи Зови.

От съображения за сигурност, специалистът не разкрива повече подробности за технологията. Известно е само, че атаката се извършва през браузъра Safari.

При успешен пробив, хакерите могат да похитят кодирани данни, например банкови акаунти, съобщи Ройтерс.

Напоследък кибер престъпнците отделят все по-голямо внимание на платформата Mac OS X, тъй като нейната популярност расте.

Така например, през април тази година беше регистриран първият ботнет от епълски компютри. По-рано се разчу за троянеца Mac.DnsChange, който се разпространяваше като линк към видеоклип.

по темата: „Непозната заплаха за епълските компютри”

добавете коментар...

  1. any

    Всичко това е много тревожно но.
    Прословутия iServices се появи веднага след последният keynote на 6 януари . Докато течеше представянето на iLife 09 си викам , я да видя наште хора кво правят и хоп, iLife 09 беше качен в демона /тая програма я не ползвам, пирати долни/. Та iServices тръгна оттам. Само че, хората го хванаха още на другия ден и само който не прочете коментарите той си го качи. А ако някой е решил да прасне домашен компютър, мъ няма какво да го спре.

Коментар