Българско приложение ускорява четенето на дигитален текст

Spry Reader показва ускорява четенето, като показва текста дума по дума
(снимка: Spry Reader)

Български екип разработи иновативно мобилно приложение, което променя тотално начина на четене на дигитален текст. В момента Spry Reader е сред препоръчаните в онлайн магазина Apple App Store.

„Бяхме потърсени от Apple в началото на лятото, за да участваме в ексклузивни онлайн обучения, които бяха проведени за няколко екипа, подбрани измежду милионите разработчици работещи на Apple App Store”, сподели Димитър Кръстев от Digital Caravan Factory – компанията-разработчик на приложението.

Накратко, Spry Reader е приложение, което позволява да четем дигитален текст – уеб статии и електронни книги – в пъти по-бързо от нормалното. Това се постига чрез тотална смяна на „концепцията” за това как четем.

Вместо да виждаме целия текст наведнъж, приложението го показва дума по дума с определена скорост, което ни позволява драстично да увеличим скоростта си на четене, поясниха от разработчика.

Колкото повече ползваме приложението, толкова повече мозъкът ни свиква с този начин на четене и ни позволява да четем все по-бързо. Приложението е достъпно за сваляне от онлайн магазините App Store и Google Play.

Даунлоуд: Spry Reader за iOS, Spry Reader за Android

Коментари по темата: „Българско приложение ускорява четенето на дигитален текст”

добавете коментар...

  1. Фейт

    Такова и Елън Мъск не може да направи

  2. хоуп

    Трябва да има приложение, което да вади главите на някои хора от за*ниците

Коментар