Globul закри шестата стажантска програма в компанията

GLOBUL официално закри своята шеста поред стажантска програма с тържествена церемония в централния офис на компанията в София.

Участниците, които имаха възможност да натрупат практически опит в 12 различни дирекции на компанията, получиха сертификати за успешно завършване на стажантската програма и по традиция засадиха дърво като символ на растежа и развитието.

По взаимно съгласие между стажантите и компанията, 27 от общо 41 стажанти ще удължат срока на своя престой в GLOBUL и ще продължат практическото си обучение с  две седмици.

Дирекциите, в които стажантите продължават са „Реклама и комуникация”, „Управление на продажбите”, „Човешки ресурси и администрация”, „Обслужване на клиенти”, „Радио и пренос”, „Комутация и услуги”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”,„ Управление на качеството и планиране на мрежовите услуги и характеристиките на мрежата” и Правен отдел.

По време на платения си стаж, студентите имаха възможност да натрупат опит в реална работна среда, да се срещнат със специалисти от ключови отдели в компанията и да участват в семинар по презентационни и комуникативни умения. В края на стажа, всеки от участниците демонстрира на практика усвоените знания като представи свой личен проект пред своя ръководител, колегите си и останалите стажанти.

От стартирането на програмата на GLOBUL през 2004 г. досега в нея са участвали над 160 студенти от различни университети, като близо една трета от тях в последствие са започнали работа в компанията.

Коментар