CLICO България расте от бизнес с киберсигурност

„2020 беше година на много предизвикателства във всеки един аспект”, казва Александър Стаменов
(снимка: CLICO България)

Решенията за периметрова сигурност продължават да генерират най-голям дял от приходите на CLICO България – специализиран дистрибутор в областта на сигурността, изграждането на мрежи, управлението и техническата им поддръжка.

Останалите решения от портфолиото на компанията също бележат значителен ръст, като за някои направления той е трицифрен. По данни от наскоро излязлата класация Digitalk101, CLICO България запазва своята четвърта позиция сред ИКТ дистрибуторите с приходи, доближаващи 16 милиона лева.

„2020 беше година на много предизвикателства във всеки един аспект. Разбира се, включително и в сферата на киберсигурността. През цялата година наблюдавахме изключителен ръст на броя и видовете атаки”, коментира Александър Стаменов, регионален мениджър на CLICO България.

Въпреки несигурната 2020 г., дистрибуторът продължава възходящата тенденция, като увеличи екипа си с 20% и обяви нови партньорства с Recorded Future, Splunk и SentinelOne.

CLICO България е подразделение на полския дистрибутор CLICO, който е позициониран на пазарите в Източна Европа. Компанията оперира активно в България от 1996 г., като през годините работи с повече от 70 партньорa в страната и има над 2 000 реализирани проекта.

Коментар