Thor 401 RGB – надеждна клавиатура за игри и писане

И писането, и играенето са леки и приятни с клавиатурата Thor 401 RGB
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Клавиатурите за игри са специалитет на полския бранд Genesis, който вече е доста популярен на нашия пазар. Освен за гейминг, модели като Thor 401 RGB могат да се ползват и за всякакви задачи, свързани с въвеждане на текст.

Корпусът на Thor 401 е лек и тънък – елегантен, с подрязани ъгли и ръбове, а бутоните изглеждат необикновено високи. И действително са такива! Под черните пластмасови капачки с буквите и цифрите стоят суичове тип Каил-кафяви: те са чувствителни, тихи и меки. С тях са леки и приятни и писането, и играенето. Производителят гарантира, че издържат на 50 милиона удара всеки.

Покритието е изработено от алуминий, а задната част е пластмасова. Самият алуминий е с матово покритие и е устойчив на надраскване, така че никой няма основание да се притеснява, че може да повреди клавиатурата си по някакъв начин по време на редовна употреба.

В духа на всичко, разработено от Genesis, Thor 401 има набор от медийни клавиши, разположени върху бутоните от F1 до F12. Наред с това в горния десен ъгъл стои голям кръгов бутон. Той е доста отличителен тук, като може да се използва за контрол както на силата на звука, така и на RGB яркостта и тоновете на подсветката.

Самата LED подсветка е в характерните тонове и нюанси: налице са множество различни цветови ефекти като преливане, кръгово „движение”, „гонене” на цветните ивици и др. Всеки потребител може да настройва цветовите въздействия на клавиатурата, като са налице 13 режима. Клавиатурата е зрелищен светлинен спектакъл сама по себе си.

Естествено, че има анти-гостинг система в услуга на запалените геймъри, така че „настъпването” на множество бутони едновременно няма да е проблем.

Ценна в модела Thor 401 е и наличната поставка за китките, която има за задача да намалява натоварването на ръцете и да предпазва от възпаления на китките. Тя се прикрепва към кoрпуса на клавиатурата много лесно: магнитните ръбове сами са притеглят взаимно и „щракват” при доближаване.

Придружаващият софтуер осигурява основни удобства като запазване на профили, приписване на функции към бутони, записване на макроси и избор между дузина различни RGB ефекти.

Клавиатурата Thor 401 RGB може да се намери на много места в търговската мрежа у нас. Цените на модела варират при различните доставчици – от 120 лв. до 150 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранция.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Thor 401 RGB – надеждна клавиатура за игри и писане”

добавете коментар...

  1. flashko

    Поредната много грозна клавиатура. Страхотно!

Коментар