Interoute с награда за нововъведение на Global Telecoms Business

София, 17 август 2009 г. – Интеруут (Interoute), собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа, спечели първо място за бизнес иновации на провелите се в Лондон Global Telecoms Business Innovation Awards (Глобъл телекомс бизнес иновейшън алардс). Отличието за нововъведие в категорията „Предоставяне на международни услуги” беше спечелена заедно с Juniper Networks. Статуетката беше връчена на Матю Фини, технически директор в Интеруут за платформата Ground to Cloud.

Ground to Cloud позволява на международните клиенти на Интеруут да определят сами каква част от услугата да поръчат, като се съобразят с конкретните си потребности. Те могат да поискат само основната фибро-връзка и да контролират интернет достъпа чрез своя ИТ отдел. Другата възможност е да наемат цялостно обслужване, което включва и инструменти на Интеруут за мониторинг и отчитане. Компании, които търсят удобството да предоставят част от дейността по поддръжката на мрежата на външни подизпълнители и да опростят нейното управление, могат да се възползват от виртулните услуги на Интеруут чрез пан-европейския й IP „облак”*. Покритието на Интеруут е посредством 57 хил. км. фибро-оптичен кабел, свързващ 93 града в 24 страни и има 59 центъра за съхранение на информацията. Това я прави най-голямата европейска мрежа от следващо поколение.

Наградите на списание Глобъл телекомс бизнес, което е едно от водещите издания, отразяващо телекомуникационния сектор, се провеждат за трета поредна година. Тяхната цел е да отличат новаторските решения на телеком операторите и доставчиците по света.

“Радваме се, че нашата стратегия за предоставяне на Ground to Cloud беше оценена на най-престижните отличия в индустрията” – коментира Матю Фини, технически директор в Интеруут. „Платформата е индивидуално разработено решение, което покрива конкретните нужди на дадения клиент. Постигнахме гъвкавост и същевременно сигурност на нашата мрежа, което ни позволи да предоставим на бизнеса завладяващо и уникално предложение за „облачна” обработка на данни”.

Алан Бъркит-Грей, главен редактор на Глобъл телекомс бизнес, сподели, че екипът на списанието е бил впечатлен от качеството и броя на номинациите тази година – абсолютен рекорд до момента – така, че да бъдеш сред победителите си е своеобразен триумф.

„Проектът на Интеруут изпъкна въпреки силната конкуренция и съвсем естествено се нареди сред победителите. Индустрията е свидетел на огромна вълна от нововъведения. Това дава голямо отражение, както на нейното развитие, така и на останалите бизнес сфери на дейност, както и на потребителите” – допълни г-н Бъркит-Грей.

Това е второто отличие, което Интеруут получава от престижното списание и  четвъртата международна награда. Миналата година Глобъл телекомс бизнес отсъди първото място за унифицираната комуникационна платформа Interoute One в категорията „Конвергенция на глас и данни”. Освен това, две поредни години – през 2007 и 2008 – сп. Капасити даде приза за най-добър паневропейски масов телеком на Интеруут.

* Терминът „облак” произлиза от начина, по който интернет се изобразява в диаграми на мрежата от компютри и изразява сложността на инфраструктурата.

Интеруут (Interoute) е собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа. Оптичната мрежа на компанията е с дължина на трасетата над 57 000 км и има 59 центъра за съхраняване на информация. Тя обслужва над 13 000 клиенти от всяка индустрия – от финанси до търговия на дребно, включително всеки по-голям традиционен телеком в Европа, оператори в Северна Америка, Източна и Южна Азия, правителства, университети и маркетингови агенции. За тях Интеруут е идеалния партньор за предоставяне на хостинг, продажба на преносни услуги и разработване на нови услуги. Чрез установените си връзки в Европа, Северна Америка и Дубай, Интеруут притежава и разработва много гъсти мрежи в най-големите градове на Европа. Всеки ден през центровете за данни на компанията преминават електронни сделки на стойност над 1 милиард евро. Паневропейската мрежа на Интеруут свързва 93 града и 24 държави и притежава капацитета да задоволи развиващите се пазари в Европа.

Коментар