Комерсиален USB флаш покрива военни стандарти

Нов модел флаш памет, устойчива на външни въздействия, пусна компанията Transcend. JetFlash V70 е изработена от щадящ околната среда материал, за да издържа на удари, оплисквания с вода и в прашна среда.

За разлика от масово разпространените USB флашки, произведени от метал и пластмаса, корпусът на Transcend JetFlash V70 е изработен от силиконова гума, която ще защити добре данните на често пътуващите или работещи на открито потребители.

Устройството съответства на строгите „drop-test” военни стандарти на САЩ. С характерна форма и ярки цветове, този модел има шансове да бъде намерен по-лесно при случайно изпускане.

"Новите JetFlash V70 на Transcend ще бъдат достъпни в дистрибуторската мрежа до 3 седмици и съответно ще могат да се поръчват у нас до месец", съобщи Анна Табакова, търговски директор на Диджи електроникс, официален дистрибутор на Transcend.

Transcend JetFlash V70 се предлага с 3 различни капацитети, съответно цветово кодирани. Моделите с 16GB (червен), 8GB (оранжев) и 4GB (виолетов) идват с доживотна гаранция.

Коментар