Компютрите на Asus обявени за най-надеждни

Компютрите на Asus имат най-висок индекс на надеждност, според новия доклад Computer Reliability Report, изготвен от компанията Recsuecom за второто тримесечие.

Тайванските машини достигнат 416 пункта, следвани от Apple с 394, а на трето място са IBM и Lenovo, които имат по 314 пункта.

На четвърта позиция е класиран японският производител Toshiba с 218 точки. Челната петица допълват HP и Compaq, всяка с по 142 пункта.

Данните за първото тримесечие също отредиха лидерство на Asus. Тогава обаче индексът за надеждност на компютрите на тайванската компания беше 972 пункта.  Огромната разлика с резултатите от второто тримесечие се обяснява с нарасналите продажби на нетбуци Asus Eee PC, които досега не бяха обхванати от проверката за надеждност.

Rescuecom се занимава със сервизна поддръжка и ремонт на компютри. Компанията публикува всяко тримесечие индекс за надеждност, който отчита качеството на компютърните компоненти и софтуера, както и нивото на следпродажбено обслужване.

При подготвяне на индекса се вземат предвид обемът на продажбите и броят на обръщанията към сервиз за отстраняване на повреди за всяка марка.

Коментар