Поликомп ще дистрибутира лаптопи Toshiba

Договор за дистрибуция подписаха Поликомп и японският гигант Тoshiba. Според постигнатото дългосрочно споразумение, Поликомп ще предлага чрез своята дилърска мрежа преносимите компютри и решения на водещия производител.

Предприетата стъпка отразява амбициите на Toshibа да увеличи присъствието си на българския ИТ пазар, обявиха от новия партньор на компанията.

"През последните години имаме изключително успешно присъствие на българския пазар. За да продължим тази тенденция, беше необходимо да проучим възможностите за развитие на бизнеса, а това партньорство е голяма стъпка напред за работата на Toshiba в България", коментира Иван Дюбел, бизнес мениджър в Toshiba Computer Systems EMEA.

"Включването на Toshiba към продуктовата ни гама е резултат от стремежа ни да предлагаме атрактивни и разнообразни решения", заяви от своя страна Надежда Генова, директор на Поликомп.

Новият договор позволява на клиентите на Поликомп да се възползват от атрактивните промоции на Toshiba, включително и от предложението "No Matter What Guarantee". Промоционалната схема предоставя на закупилите преносим компютър Toshiba разширена защита при случайна повреда, кражба на продукта, както и гаранция за удовлетвореност, включваща възможност за връщане на устройството, ако то не оправдае очакванията.

Досега Toshiba разчиташе основно на дистрибутора ТехноПро. Двете компании продължат успешното си партньорство. Поликомп става вторият дистрибутор на мястото на Импекс, съобщи Николай Николов, мениджър на групата от компании, в която е и ТехноПро.

Коментар