Горивен навигатор на OMV намалява разходите

Нов пътен навигатор на енергийната компания OMV помага на собствениците на транспортни фирми да намалят разходите. Онлайн инструментът позволява на компаниите да оптимизират транспортните си маршрути чрез ефективно намаляване на разходите за зареждане с гориво.

Така нареченият OMV горивен навигатор (OMV Fuel Navigator) показва и изчислява на 16 различни езика цялата важна информация за оптималния маршрут по зададено направление в Европа.

До момента транспортните фирми трябваше да разчитат на множество различни системи за извличане на необходимата информация, свързана с оптимизиране на транспортните маршрути – софтуер за планиране на маршрута, ценови листи за определяне на спирките за зареждане с гориво и база данни за следене на пътните такси.

Цялата тази дълга проверка вече не е необходима. Горивният навигатор съдържа всички функции за търсене в една единствена система.

Инструментът се използва директно през интернет, без да са необходими процедури по сваляне на файлове или инсталация. С няколко щраквания с мишката в интернет се показва избраният маршрут под формата на детайлна карта.

Маршрутът може да се планира на база различни зададени критерии, като в същото време се извлича информация в реално време за актуални цени на горивата на всяка бензиностанция, която се намира по планирания път, както и информация за индивидуални клиентски намаления. Резултатът от това е оптимизация на разходите по избрания маршрут.

Навигаторът покрива цяла Европа – от британските острови до Русия. Може да се ползва на 16 различни езика и обхваща 2 200 бензиностанции  от мрежата на OMV и тази на Routex. В пътния навигатор са включени и над 700 бензиностанции, обслужващи  тежкотоварни превозни средства.

Коментар