Wii се размина със забрана в САЩ

Японската компания Nintendo успя да се договори с юристите на Hillcrest Laboratories и така да предотврати забрана на геймърската конзола Wii в САЩ.

В края на миналата седмица двете компании са сключили споразумение, което вече  е дадено в комисията за външна търговия, съобщи Блумбърг.

Проблемите за Nintendo възникнаха, след като през август миналата година Hillcrest Laboratories подаде жалба срещу японския производител в комисията за външна търговия, както и иск в окръжния съд на Мериленд.

Американската компания твърди, че Nintendo е нарушила три нейни патента при създаване на контролера Wii Remote. Освен това японският производител е обвинен в нарушаване на авторски права при разработка на интерфейса на конзолата Wii.

При евентуална съдебна загуба, на Nintendo щеше да се наложи да прекрати продажбите на Wii в САЩ, докато не постигне съглашение с притежателите на авторски права.

В момента Wii е най-популярната геймърска конзола от ново поколение. Nintendo е успяла да продаде над 52 милиона броя Wii по целия свят.

Коментар