Нов продукт улеснява прехода от РС към Мас

Компанията Parallels пусна нов продукт, който улеснява прехода от Windows PC към Mac платформа. Решението Parallels Desktop Switch to Mac Edition помага на потребителите да разберат принципите на работа на системата Mac OS X, да пренесат всички свои данни от РС на Mac и да пускат без проблем приложения за Windows на епълски компютър.

Освен диск със самия софтуер, решението включа справочник с разликите в командите и функциите на Windows и Mac OS X. Налично е също двучасово видео за запознаване с интерфейса на платформата Mac.

Специално за преноса на файлове от РС на Mac компанията е разработила метода “plug and click”, който осигурява миграция на цялата РС среда (лицензирана операционна система, приложения, файлове и данни) на Mac компютър.

В комплекта влизат високоскоростен USB кабел за свързване на двата компютъра и приложение Enhanced Parallels Transporter, с помощта на което се извършва миграцията.

Parallels Desktop Switch to Mac Edition се базира на софтуера за виртуализация Parallels Desktop for Mac 4.0. Решението осигурява напълно интегрирана среда, която гарантира на потребителите висока производителност и стабилност при пускане на Windows приложения на Mac, твърди разработчикът.

Продуктът е достъпен от магазините на Apple и в търговската мрежа в САЩ и Европа на цена от $99,99.

Коментар