XPG DDR5 памет достига производителност 7000 MT/s

XPG CASTER модулите ще се предлагат и във вариант с RGB подсветка
(снимка: ADATA)

Тайванският бранд XPG обяви CASTER DDR5 – нова серия памети с производителност до 7000 MT/s, които разполагат с ECC и PMIC технология и ще се предлагат с капацитет 16 GB във вариант със или без RGB подсветка.

Новите памети са над два пъти по-бързи от стандартните DDR4 DRAM модули и идват с поддръжка на Intel XMP 3.0 за лесен овърклок без необходимост от влизане в BIOS настройки.

Серията XPG CASTER също така е оборудвана с вградена ECC технология за коригиране на грешки в реално време и интегрални схеми за управление на захранването (PMIC) за подобрена стабилност и надеждност.

Със своите стоманеносиви радиатори, геометрична RGB подсветка и изчистени линии, XPG CASTER излъчва усещане за скорост, изтънченост и футуристичен дизайн.

Производителността на XPG CASTER модулите достига 700 MT/s спрямо 3200 MT/s при DDR4 паметите
(снимка: ADATA)

Потребителите могат да настроят RGB осветлението според своите собствени предпочитания. Те могат да избират между различни ефекти (статични, дишащи и комета) или да синхронизират светлините с любимите си песни в музикален режим. Всичко това може да се направи чрез софтуер за управление на RGB от всички основни марки дънни платки.

В допълнение към серията XPG CASTER, производителят ще пусне и изцяло новата XPG HUNTER DDR5 DRAM. Този модул е наследник на XPG HUNTER DDR4 DRAM, като предлага подобрена производителност от 5200MT/s и обновен дизайн на радиатора.

Коментари по темата: „XPG DDR5 памет достига производителност 7000 MT/s”

добавете коментар...

  1. Tanton

    “К’о точно ни греят вашите маркетинг Мега Гига Тера Омикрон булшит трансфери?”

    Хаха, добро! 🙂

  2. Математик

    Дайте спецификация за да оценим сами , колко са над два пъти по ‘бързите и добри’ DDR5 над тези на стандартна DDR4-DRAM с Cl14 , CL15 3600/ 3800mhz

    1-Скорост на паметта в мегахерци
    2-Латенсии
    3-Волтаж
    4-Вградена в чипа многобитова ECC
    5-Термични параметри с термална снимка по време на натоварване
    К’о точно ни греят вашите маркетинг Мега Гига Тера Омикрон булшит трансфери?
    Скоростта на паметта се мери с ясна метрика
    DDR честота делена на латенсиите = по добър трансфер.

Коментар