LG OLED TV 2022 – иновации, по-големи екрани и AI функции

Усъвършенстваният OLED панел на LG e сертифициран от Intertek за 100% цветови обем и прецизност
(снимка: LG Electronics)

Най-иновативната си и впечатляваща серия телевизори досега показа корейският производител LG Electronics на изложението CES 2022 в Лас Вегас тази седмица. OLED моделите за 2022 година идват с подобрения в картината и платформата webOS, с повече умни функции и интелигентни услуги.

OLED телевизорите използват самоосветяващи се пиксели, които могат да се включват и изключват индивидуално, за да излъчат перфектното черно, естествени цветове и оптимален контраст. Без подсветка, OLED са по-тънки и леки от другите екрани, което позволява създаване на нови форм-фактори като сгъваеми и навиващи се телевизори.

С усъвършенстван OLED панел, новите модели от серия G2 са обединени в собствен клас. OLED evo технологията е представена както в G2, така и в избрани C2 серии, като осигурява реалистична картина с висока яркост, яснота и детайли. Технологията Brightness Booster, подкрепена от новия интелигентен процесор на LG – α (Alpha) 9 Gen 52, позволява на телевизорите от серията G2 да работят с още по-висока яркост чрез подобрено разсейване на топлината и усъвършенстван алгоритъм.

Широка гама от размери

Серията G2 на LG 2022 включва нов 83-инчов модел и първия в света 97-инчов OLED модел, който допълва вече наличните в гамата 55-, 65- и 77-инчови телевизори. G2 има изискана визия с ултра-тънък дизайн LG Gallery Design.

Серията G2 на LG включва първия в света 97-инчов OLED модел
(снимка: LG Electronics)

Серията C2 пък предлага най-разнообразната селекция от размери на екрана – общо шест за 2022 година: първият в света 42-инчов OLED телевизор за конзолна и компютърни игри, в допълнение към 48-, 55-, 65-, 77- и 83-инчовите модели. Тази серия се отличава с по-тънки рамки, което означава и по-завладяващо зрителско изживяване.

По-бързи и по-умни

В основата на повечето от новите модели телевизори на LG, технологията α 9 Gen 5 използва „задълбочено” обучение, за да подобри производителността и да придаде на екранните изображения по-триизмерно качество чрез разграничаване на предния и задния план. α9 Gen 5 също така увеличава възможностите на изкуствения интелект LG Sound Pro, за да даде на зрителите по-реалистично аудио, като позволява на вградените говорители към телевизора да произвеждат виртуален 7.1.2 съраунд звук.

Подобрено изживяване

Новата версия на Smart TV платформата на LG подобрява потребителското изживяване, благодарение на по-лесна работа със съдържанието. webOS 22 въвежда лични профили за персонализирано зрителско изживяване. За всеки профил потребителите могат да настроят бърз достъп до любимите си стрийминг услуги, да получават персонализирани препоръки за съдържание, въз основа на историята им на гледане, както и сигнали в реално време, напомнящи за любимите им спортни отбори и игри.

Достъпът до профила е възможен както през браузъра на телевизора, така и през смартфон чрез NFC Magic Tap. Тази функция може да се използва и за свързване на екрана на мобилното устройство към телевизор LG.

Зрителите също така могат да дублират съдържанието от един телевизор към друг в дома, използвайки функцията Room To Room Share, която позволява гледане на кабелно или сателитно съдържание на друг телевизор през Wi-Fi без допълнителен приемник.

Серията C2 предлага най-разнообразната селекция от размери на екрана
(снимка: LG Electronics)

Нова за 2022 е и функцията Always Ready, която превръща телевизор LG в медиен дисплей, когато не се използва. Чрез лесна настройка от менюто, Always Ready се активира с натискане на бутона за захранване на дистанционното и трансформира екрана в дигитално платно с произведения на изкуството, който може също да следи времето или да изпълнява музика.

Подобреният изкуствен интелект ThinQ превръща телевизорите на LG от 2022 в интелигентни домашни центрове. В допълнение към гласовото управление и съвместимостта с останалите ThinQ устройства, изкуственият интелект сега предлага и поддръжка на Matter – нов производствен стандарт за по-сигурен и свързан умен дом, който позволява на телевизорите LG да работят като контролер за свързани устройства.

Усъвършенстван OLED панел

Панелите в OLED сериите на 2022 са сертифицирани от глобалната агенция за тестване на продукти Intertek за 100% цветови обем и 100% прецизност в цветовете. LG телевизорите изравняват цветовете с тези от оригиналния източник на съдържание и ги излъчат коректно независимо колко ярки или тъмни са оригиналните кадри.

Всички модели 2022 са сертифицирани без трептене от лабораториите TÜV Rheinland и Underwriters и без отблясъци от UL. Панелите на LG са признати от TÜV Rheinland и за своята слаба синя светлина, като в това отношение първи в света отговарят на изискването за ниски емисии на Eyesafe – базирана в САЩ агенция за здравни стандарти.

Телевизорите не само улесняват творците да оценят точността на излъчването, но и позволяват на зрителя да се наслади на филмите така, както авторите им са искали – през 2021 LG телевизорите първи предложиха превключване към Filmmaker режим при гледане на съдържание от Amazon Prime Video.

Перфектни за игри

LG OLED телевизорите са идеален избор и за феновете на конзолните и компютърните игри. През годините компанията осигури в моделите си съвместимост с Nvidia G-Sync и поддръжка на 8K игри с видеокарти от серията Nvidia GeForce RTX 30. С време за реакция от 1 милисекунда, ниско закъснение на входа и до 4 HDMI порта, поддържащи множество HDMI 2.1 устройства, не е изненада, че геймърите избират LG OLED. А с поддържането на клауд платформи Nvidia GeForce Now и Google Stadia, геймърите могат да се забавляват със съвместим контролер.

Повечето LG OLED телевизори 2022 използват Evo технология за реалистична картина
(снимка: LG Electronics)

От 2022 потребителите могат лесно да избират и превключват между специфични за игрите функции и предварителни настройки на дисплея директно от Game Optimizer менюто на телевизора. То дава бърз достъп до новия режим Dark Room, който регулира яркостта на екрана за по-добро игрово изживяване на загасени лампи.

Настройките за G-Sync Compatible, FreeSync Premium и променливата честота на опресняването (VRR) са лесно достъпни също от Game Optimizer. Нещо повече, нов спортен режим обединява предварително зададените настройки за шутъри от първо лице, ролеви игри или стратегически игри в реално време, като предоставя повече детайли за по-голям реализъм.

Коментар