ST-Ericsson назначи Жил Делфаси за президент и изпълнителен директор

Женева, Швейцария, 2 септември 2009 г. – Днес ST-Ericsson, джойнт-венчър между STMicroelectronics и Ericsson, обяви назначаването на Жил Делфаси за президент и изпълнителен директор на дружеството. Ален Дютейл, който успешно ръководеше компанията по време на важния период на формиране и интеграция, ще работи съвместно с Делфаси през следващите месеци, за да се осигури плавен преход. Делфаси ще заеме ефективно новата си позицията на 2 ноември 2009 г. След това  Дютейл ще продължи да подкрепя ST-Ericsson като се присъедини към Борда на директорите на компанията и ще се върне към предишната си позиция на административен директор в STMicroelectronics.

От друга страна, Ханс Вестберг, финансов и бъдещ изпълнителен директор на Ericsson,  както и член на Борда на ST-Ericsson, ще оглави Борда на ST-Ericsson, наследявайки Карл-Хенрих Сванберг на този пост.

Делфаси, 54 г., е високо уважаван експерт в сферата на безжичната индустрия. През 28-годишната си кариера в Texas Instruments, той създаде и изгради най-големия за времето си бизнес с чипсетове за мобилна връзка в света. След оттеглянето си от Texas Instruments през 2007 г., Делфаси стана съветник в редица високотехнологични компании и участва в няколко корпоративни борда.

„За по малко от година ST-Ericsson се превърна във водеща сила в нашата индустрия със силен иновативен  потенциал, отлични взаимоотношения с клиентите, възможност за предоставяне на уникално портфолио и това, с което се гордея – най-добрия екип от професионалисти. Заедно извървяхме дълъг път по преструктуриране и интегриране на компанията. Сега, когато Жил идва при нас със своя дългогодишен експертен опит и изключителни постижения в сферата на безжичните технологии, екипът ще бъде много по-силен и добре позициониран за постигане на дългосрочни цели и устойчив растеж”, коментира Ален Дютейл, настоящ президент и изпълнителен директор на дружеството.

Карл-Хенрих Сванберг, бивш председател на Борда на ST-Ericsson и Карло Боцоти – зам. –председател, похвалиха усилията и резултатите на Дютейл: „Да обединиш три отделни компании, за да създадеш мащабен и успешен бизнес с безжични технологии е предизвикателно начинание, особено в настоящата макроикономическа обстановка. Ален свърши изкрлючителна работа в изграждането на силен екип и поставянето на солидни основи за израставането на ST-Ericsson”. Ханс Вестберг, новоназначения председател на Борда на ST-Ericsson и Карло Боцоти, приветстваха Делфаси: “Много сме доволни, че Жил ще оглави компанията, защото той притежава подходящите професионални качества и опит необходими за успешното й управление и развитие.”

Делфаси приема този пост като уникална възможност и предизвикателство. „За мен е чест да се присъединя към ST-Ericsson,” коментира той. „Едно от най-ползотворните преживявания в моята кариера беше участието ми в успешен и развиващ се бизнес. Сега имам честта да поведа ST-Ericsson от този ранен етап към печеливш растеж и истинско пазарно лидерство. С нетърпение очаквам работата с мениджърския екип и всички талантливи служители на ST-Ericsson, за да продължим започнатото от Ален”.

Коментар