Acer Nitro 5 – всичко за игри с най-новите заглавия

Екранът на Nitro 5 има резолюция до QHD, честота на опресняване 165 Hz и време на реакция 3 ms
(снимка: Acer)

Геймърският лаптоп Acer Nitro 5, представен от тайванската компания на изложението CES 2022 в Лас Вегас по-рано този месец, има всичко необходимо за игра с най-новите заглавия.

Моделът включва 12-о поколение процесор Core i7 (AN515-58) на Intel и графична карта до GeForce RTX 3070 Ti на NVIDIA. Две гнезда за M.2 SSD дискове (PCIe Gen 4) предоставят висок капацитет за съхранение на данни, а RAM паметта DDR4 3200 с капацитет до 32 GB – достатъчно производителност за работа с множество приложения едновременно.

Благодарение на екрана с разделителна способност QHD, честота на опресняване 165 Hz и време на реакция 3 ms, Nitro 5 възпроизвежда гладко видео. Технологиите Killer Ethernet E26001 и Killler Wi-Fi 6 AX1650i на Intel осигуряват допълнителен контрол на геймърите да задават настройки за приоритет на трафика при възпроизвеждане на игри, когато всяка секунда е от значение.

Nitro 5 се охлажда с 2 вентилатора, отвори в горната и долната част на корпуса и 4 порта
(снимка: Acer)

Acer Nitro 5 може да бъде оборудван и с процесор до Ryzen 6000 (AN515-46) на AMD и графична карта до GeForce RTX 3070 Ti на NVIDIA, наред с до 32 GB капацитет на най-новото поколение RAM памет DDR5 4800 MHz.

Това поколение Nitro 5 се предлага с две опции за екран – с разделителна способност FHD и честота на опресняване 144 Hz или с разделителна способност QHD и честота на опресняване 165 Hz, като и в двата е вградена технология FreeSync  на AMD за по-гладко възпроизвеждане на игри без накъсване на сцените.

Що се отнася до пространството за съхранение на данни, моделът Nitro 5 с процесор на AMD разполага с две гнезда за M.2 PCIe Gen 4 SSD дискове (PCIe Gen4 x1, PCIe Gen3 x1).

Nitro 5 включва 12-о поколение Core i7 или Ryzen 6000 и графика до GeForce RTX 3070 Ti
(снимка: Acer)

Лаптопът идва с предварително инсталирана операционна система Windows 11 и обновена конструкция, която включва охлаждане чрез два вентилатора, вентилационни отвори както в горната, така и в долната част на корпуса, и четири изпускателни порта. В зависимост от нуждите си, потребителите могат да управляват скоростта на вентилаторите с помощта на приложението NitroSense – вградено софтуерно решение, което позволява и овърклокинг на процесора/графичната карта, както и да персонализират 4-зоновото RGB осветяване на клавиатурата.

За отличното възпроизвеждане на игри се грижи и аудио технологията DTS:X Ultra. Тя осигурява ясен звук, който може да се превърне в 3D пространствен звуков пейзаж. Технологията е конкурентно предимство за геймърите, тъй като им позволява да чуят откъде точно приближава опонентът.

Лаптопът на Acer се предлага във варианти с 15- и 17-инчови екрани
(снимка: Acer)

А онези геймъри, които биха искали да играят със слушалки и други периферни устройства, могат да се възползват от пълния набор портове на Nitro 5, включително HDMI 2.1 и поддръжка на USB 3.2 Gen 1 и Gen 2. Моделът с процесор на Intel включва също порт Thunderbolt 4 Type-C.

На пазара ще се предлагат и два 17,3-инчови модела Nitro 5 (AN517-55 и AN517-42), които имат екрани с IPS матрица – съответно QHD/FHD 165 Hz и FHD 144 Hz. Цените на новите геймърски лаптопи не бяха обявени от производителя.

Коментар