Падна забрана за продажба на Word

Апелативният съд на САЩ разреши на Microsoft да продава Word на американския пазар, докато не бъде завършен процесът на обжалване на по-ранно постановление за забрана, издадено от друг съд.

Първоначално на Microsoft беше наложено в срок до 10 октомври 2009 г. да прекрати продажбите на своя офис продукт, версии 2003 и 2007, на територията на САЩ, заради незаконно използване на технология, патентована от компанията i4i.

Миналия месец Microsoft подаде молба в апелативния съд да бъде удължен срокът за влизане в сила на забраната. Компанията се обоснова, че й необходимо време за събиране на необходимите документи за обжалването, припомни seattlepi.com.

Освен това Microsoft заяви, че подобна забрана ще нанeсе сериозен ущърб на нейните партньори, сред които HP, Dell и Best Buy. Съдът се съобрази с желанията на Редмънт и даде необходимото време на софтуерната компания.

HP и Dell, от своя страна, декларираха готовност да помагат на Microsoft в съда. Процесът на обжалване ще започне на 23 септември.

Коментар