Ново решение за данни по електрическата мрежа








Компанията D-Link пуска 200-мегабитов комплект за разширяване на домашната мрежа чрез електрическата инсталация. Цялостното PowerLine решение позволява бърз трансфер на видео с висока разделителна способност, музика, игри в реално време и други приложения чрез използване на електрическите контакти в дома.

Потребителите могат да разширят домашните си компютърни мрежи, като включат до четири допълнителни устройства чрез използване на съществуващата електрическа инсталация.

Системата PowerLine HD 4-Port Starter Kit (DHP-343) включва един четирипортов комутатор (DHP-342) и един Ethernet адаптер (DHP-302). Решението дава възможност за свързване на до четири цифрови устройства – медия плеъри, игрови конзоли, принтери, компютри или устройства за съхранение на данни – към домашната мрежа.

PowerLine технологията елиминира нуждата от допълнително окабеляване, тъй като използва наличната електрическа мрежа и инсталираните в дома контакти за захранване.

Устройствата на D-Link се включват директно в електрическата мрежа и имат от един до четири LAN порта. Устройствата се конфигурират в мрежата чрез натискане само на един бутон, като по този начин се осигурява и защита на данните при евентуални опити за неоторизиран достъп.

PowerLine комутаторите и адаптерите поддържат скорост до 200 Mbps, която е подходяща за интензивен пренос на данни като видео с висока разделителна способност, VoIP (Voice over Internet Protocol) обаждания или игри онлайн.

Комутаторите поддържат Quality of Service (QoS) за приоритетиизация на трафика, което не позволява влошаване на качеството на мултимедийните приложения по време на сърфиране или сваляне на файлове от мрежата.

Серията PowerLine включва и популярната зелена технология на D-Link за привеждане на устройствата в икономичен режим за редуциране на използваната за захранване електроенергия. Ако в определен период от време мрежата не индикира трафик, адаптерът автоматично минава в „спящ” режим, спестявайки енергия. 

Коментар