Cisco възнагради скромно висшите си мениджъри

Топ мениджърите на Cisco получиха сравнително скромни премии за финансовата 2008-2009 година. Председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор Джон Чембърс добави малко над 2 милиона долара към състоянието си, по данни на Ройтерс.

Нито Чембърс, нито който и да е друг от висшите ръководители на компанията обаче получава т.нар. мотивационна премия, тъй като Cisco не е достигнала планираните финансови показатели.

Печалбата на хай-тек гиганта намаля с една четвърт през последната година. Но комитетът за определяне на премиите е преценил, че в условията на световна криза резултатите на Cisco не са толкова лоши.

Ето защо е напълно справедливо ръководителите на компанията да бъдат възнаградени, макар и с по-малко от миналата година.

Освен Чембърс бонуси са получили няколко вицепрезиденти на корпорацията. Размерът на премиите варира от 750 хиляди до 1 милион долара.

Чистата печалба на Cisco за годината намаля с 24% – от $8,05 милиарда до $6,13 милиарда. Приходите на гиганта отбелязаха спад с 9% до $36,12 милиарда.

Коментар