ZoneAlarm дава сигурност в локална мрежа и интернет

Подобрена сигурност предлага обновената програма ZoneAlarm. Тя се явява мощна и същевременно удобна за използване защитна стена, която решава проблеми със сигурността на компютъра при работа в локална мрежа и интернет.

Програмата предоставя гъвкави настройки на правилата за сигурност. Налични са 6 настройки по подразбиране – по 3 за всяка от зоните локална/интернет. В допълнение потребителят може да задава сам нивата на сигурност. Филтър на приложенията позволява да се установяват права за всяка програма.

ZoneAlarm поддъжа проверка на цифров подпис, генерира подробен лог файл на събитията и включва средства за неговия анализ с последващо представяне на информацията в текстов и графичен вид.

Програмата предлага също възможност за мигновено автоматично или ръчно блокиране на достъпа на приложения до интернет, както и автоматична проверка на прикачените файлове в електронната поща.

В ZoneAlarm е реализиран настройваем контрол на "кукита", който блокира предаването на персонална информация за потребителя към уеб сайтове. Налична е и функция за блокиране на рекламни банери и изскачащи прозорци, като така се ускорява зареждането на уеб страниците.

Последната версия добавя характеристика Browser Security, усъвършенствани алгоритми за блокиране на програми, поддръжка на нови операционни системи и други подобрения.

Платформа: Windows
Даунлоуд: ZoneAlarm

Коментар