Вграждат флаш памет в дънната платка

Разработка на Intel може да ускори зареждането на операционната система, но да забави навлизането на флаш базираните дискове (SSD).

Производителят на процесори се опитва да интегрира NAND флаш памет в дънната платка. Технологията Braidwood се очаква в чипсетите на Intel от пета серия, съобщи eetimes.com.

И по-рано гигантът пробва заедно с Microsoft да вгради флаш на системната платка, но технологията Intel Turbo Memory не можа да се наложи като масово решение.

Новата концепция Braidwood има всички шансове да успее, макар и това да бъде за сметка на SSD дисковете, коментират анализатори от Objective Analysis. Потребителите ще предпочетат платка с NAND флаш памет, вместо да купуват отделен SSD, тъй като това ще им излезе по-евтино.

Анализаторите са категорични, че Braidwood я очаква бърз успех, а пазарът на SSD ще пострада от възприемането на технологията.

Очакват се ходовете на Intel, който същевременно е един от основните доставчици на SSD устройства. Стратегията на компанията ще трябва да осигури бъдеще и за Braidwood, и за SSD.

Коментар