Prevent Recovery – изтрива сигурно файлове от диска

Програмата Prevent Recovery има изключително опростен и интуитивен интерфейс
(екранна снимка: Prevent Recovery)

Дори когато са изтрити от твърдия диск, файловете могат да бъдат възстановени с различни софтуерни инструменти. Така че, ако искате да се подсигурите, е добре да използвате специални средства, които предотвратяват възстановяването на файловете.

Когато изтриете файл, той не изчезва от диска, а остава там толкова дълго, колкото е възможно. Програмата Prevent Recovery идва на помощ в такива случаи, като изтрива надеждно ненужните файлове чрез презаписване на заеманите от тях места с празна информация.

Приложението ще ви улесни със съвети на всяка стъпка, за да не объркате нещо. Всеки отделен прозорец предлага информация за това какво трябва да направите. Програмата ще ви подкани да изберете диска, където да извърши процедура за почистване. След това, ако сте придобили Pro версията, можете да изберете типа данни, които искате да използвате, за да изпълните процеса.

Следващият прозорец ще потвърди избора, който сте направили в предишния, и също така ще ви попита дали искате файловете да бъдат изтрити и от Master File Table. Тази процедура не винаги е налична, защото не е приложима за всички файлове.

И накрая, програмата ще ви предложи да изберете празно място, записано с произволни данни за още по-голяма сигурност. Софтуерът предлага известна информация относно приложимостта на тази функция, което е от полза за начинаещи потребители.

Prevent Recovery е малко приложение, но то може да осигури спокойствие на всеки, който се тревожи за поверителността. С него се работи лесно и бързо. Ясни насоки обясняват процедурата и нейната приложимост. Ако искате да сте сигурни, че изтритите ви данни са невъзстановими, това приложение е добър избор.

Даунлоуд: Prevent Recovery

Коментар