Шефката на Yahoo продала акциите си в компанията

Финансови операции на главния изпълнителен директор на Yahoo предизвикаха известно недоволство сред инвеститорите в интернет компанията. Карол Барц, която оглави Yahoo в началото на годината, е продала свои акции за милиони долари.

По данни на Гардиън, Барц е извършила две крупни сделки с притежавани от нея ценни книжа на Yahoo в последните девет месеца. През март тя е продала акции за 830 хиляди долара, а през юни – за $1,14 милиона.

Освен приходи от акции, CEO-то получава заплата в размер на 1 милион долара годишно. В допълнение, Барц има право на бонуси до 4 милиона долара.

Бившата ръководителка на Autodesk наследи на поста в Yahoo един от основателите на компанията – Джери Янг, който подаде оставка след провалени преговори с Microsoft и лошо финансово състояние на интернет гиганта.

Миналия месец  Барц сключи най-сетне така жадуваната от акционерите на Yahoo сделка с Microsoft, макар и в много по-ограничен мащаб, отколкото Редмънт беше предложил миналата година.

Наскоро с ценните си книжа в Yahoo се раздели и крупният акционер Кар Икан, върл застъпник на вливането в Microsoft. Милиардерът продаде акции за 12,7 милиона долара, които бяха придобити от него с цел да окаже натиск върху борда на директорите на Yahoo да склони на сделка със софтуерния гигант.  

Коментар