Още една компания с ERP решение от Microsoft

Поредна компания от автомобилната индустрия заложи на ERP решение от Microsoft. Системата MS Dynamics NAV осигурява по-висока ефективност в дейността на Бодикар ЕООД, вносител на резервни части за автомобили, селскостопанска и индустриална техника.

Постигнат е цялостен модел на управление с ясно обособени бизнес процеси, съобщи изпълнителят на проекта – софтуерната компания Intelligent Systems Bulgaria.

Основната трудност преди въвеждане на решението е била да се проследят работните процеси в склада. Поддържането на резервни части за над 40 марки и над 300 модела автомобили означава обслужване на огромна номенклатура и свързаните с нея продажби, доставки, складови и финансови операции и др., споделиха от разработчика.

Реализирането на проекта води до значителни подобрения във всички аспекти от дейността на фирмата и най-вече при обслужване на клиентите, на които винаги може да се предложи подходяща алтернатива на търсената от тях част.

Всички номенклатури и процеси в компанията са обхванати от интегрираната система. В допълнение е разработен онлайн магазин, който е напълно интергриран с Microsoft Dynamics NAV. Сайтът предлага актуална информация за складовите наличности и цени, както и бърз начин за поръчка на необходимите резервни части.

Мениджмънтът на Бодикар вече разполага с достоверна информация за цялостното състояние на компанията във всеки един момент и е в състояние да взима обосновани и точни решения.

На фона на неблагоприятните тенденции в автомобилния сектор в момента, инвестицията в Microsoft Dynamics NAV ще подпомогне растежа на Бодикар и ще повиши конкуретноспособността й, коментира Калин Цветанов, управител на Intelligent Systems Bulgaria.

Софтуерната компания вече има множество реализирани проекти в автомобилната индустрия, които стъпват на ERP платформата Microsoft Dynamics NAV.

Коментар