Модерно 3D моделиране навлиза в проектирането

Нов продукт на компанията Autodesk добавя модерно 3D моделиране в проектирането на промишлени сгради. AutoCAD Plant 3D 2010 е създаден специално за проектиране, моделиране и изготвяне на документация за преработвателни съоръжения.

Софтуерът прави съвременното 3D проектиране по-достъпно за всички проектантски екипи, независимо от техния размер. Стъпвайки на познатата AutoCAD платформа, новият AutoCAD Plant 3D позволява на проектантите да увеличат продуктивността си и да подобрят точността и координирането на споделяната информация, съобщи разработчикът.

По-голямата част от проектите за промишлени сгради поддържат експлоатацията и разширяването на съществуващи съоръжения. Тези проекти обикновено се реализират от малки екипи, които трябва да се справят със своите задачи в кратки срокове и с ограничен бюджет.

AutoCAD Plant 3D е създаден, за да увеличи продуктивността на проектантските екипи, като намали времето за подготовка на работата, улесни директното споделяне на информация и данни и сведе до минимум влиянието на променящата се информация.

"Най-често срещаните проекти в областта на проектирането и строителството на промишлени сгради в днешно време са ретрофити, модернизация и разширявания, които се осъществяват при ограничени бюджети и строго определена времева рамка", споделя Марк Страсман, вицепрезидент на Autodesk.

"Екипите, които изпълняват тези проекти, просто не могат да си позволят да губят време и ресурси със сложни решения. Тъй като AutoCAD Plant 3D използва познатата AutoCAD платформа и популярния файлов формат .dwg, проектантите могат ускорено да преминат през подготвителната фаза, да споделят по-лесно информация и да приключват проектите си по-бързо", допълва Страсман.

По този начин проeктантските екипи постигат значими икономии по отношение на времето и разходите.

AutoCAD Plant 3D включва каталози, организирани съобразно спецификации и стандартни части, които помагат за ускоряване и рационализация при разполагането на тръбопроводи, оборудване и поддържащи конструкции. Налични са също функция AutoCAD P&ID и бързо генериране на изометрични и ортографски чертежи.

Междувременно Autodesk стартира нова общност за проектанти и строители на промишлени сгради в AutoCAD Exchange. Потребителите могат да работят в мрежа, да се учат от експерти, да усъвършенстват професионалните си умения, да участват в дискусии и да осигуряват обратна връзка към продуктовите екипи на Autodesk.

В AutoCAD Exchange Plant посетителите могат също така да създават профили, за да персонализират опита си и да споделят знания и проекти с други професионалисти в областта на проектирането и строителството на промишлени сгради по цял свят.

Коментар