Първа по рода си 3D система е достъпна у нас












Стереоскопична 3D технология на Nvidia вече е достъпна на българския пазар. Компанията Аргус Компютри предложи решение Nvidia 3D Vision за GeForce, предназначено основно за геймъри.

Това е първата в света система за възпроизвеждане на стерео 3D образ с висока резолюция, създадена за използване в домашни условия, съобщиха от Nvidia.

3D Vision е комбинация от високотехнологични безжични очила, мощен инфрачервен предавател и специализиран софтуер, който автоматично трансформира стотици нормални компютърни игри за пълноценно стереоскопично 3D изживяване. Решението е съвместимо с новите 120-херцови LCD монитори на Samsung и ViewSonic, телевизори Mitsubishi DLP с висока резолюция, 120-херцови проектори ViewSonic DLP и проектори DepthQ HD 3D на Lightspeed Design.

NVIDIA 3D Vision осигурява ясен образ, без досадно премигване на картината, в триизмерен стереоскопичен режим, като дава възможност за изцяло ново ниво на реализъм по време на 3D игри, гледане на 3D филми и преглед на 3D фотография.

3D Vision се предлага на българския пазар на препоръчителна крайна цена от 315 лева. Достъпна е и версия на 3D Vision в комплект със 120Hz монитор Samsung SyncMaster 2233RZ за 1099 лева.

Коментар