Flying Carpet – прехвърля файлове между лаптопи

На всеки потребител вероятно се е налагало да прехвърли файлове от един компютър на друг. Това може да стане по различни начини, включително без да се използва локална мрежа. Инструмент за тази цел е програмата Flying Carpet, която предлага опростен и сигурен трансфер.

Интерфейсът на Flying Carpet за неопитни потребители е максимално опростен
(екранна снимка: Flying Carpet)

Flying Carpet е лека помощна програма, предназначена за прехвърляне на файлове между два компютъра чрез криптирана безжична връзка, без да е необходима мрежова инфраструктура. Казано по-просто, всичко, което трябва да направите, за да преместите файлове от един лаптоп на друг, е да се уверите, че са в обхвата на безжичните им чипове.

Приложението е достъпно като конзола за напреднали потребители, както и във вид на преносима версия за по-неопитни в технологиите, които предпочитат обикновено да използват GUI (графичен потребителски интерфейс). Flying Carpe има лесен за използване интерфейс и включва помощник за стартиране на операциите.

Първо трябва да изберете операционната система и след това да посочите дали текущата машина изпраща или получава данни. Третата стъпка включва избор на директория и е приложима само ако искате да изпращате файлове, тъй като не можете да изберете папка, когато получавате файлове.

Flying Carpet може да установи безжична връзка без наличие на мрежова инфраструктура, вкл. рутери, комутатори или точки за достъп. Приложението ще ви позволи да прехвърляте множество и големи файлове, без да се притеснявате, че връзката може да прекъсне. Най-важното е, че файловете са криптирани по време на трансфера.

Като цяло, това е едно много полезно приложение за прехвърляне на файлове, когато нямате USB устройство, съмнявате се в сигурността на наличната Wi-Fi мрежа или не разполагате с рутер за създаване на безжична връзка.

Даунлоуд: Flying Carpet

Коментари по темата: „Flying Carpet – прехвърля файлове между лаптопи”

добавете коментар...

  1. 112

    На страницата където ви препраща кликнете от дясно на Releases и след това сваляте което ви трябва.

Коментар