Google договори покупката на Mandiant за 5,4 милиарда долара

Google засилва позициите си в киберсигурността с покупката на Mandiant
(снимка: Google)

Информациите, че Google възнамерява да придобие компанията за киберсигурност Mandiant, се потвърдиха. Интернет гигантът е постигнал споразумение за поглъщане на Mandiant за сумата от 5,4 милиарда долара, съобщи Ройтерс.

Очаква се сделката да укрепи облачния бизнес на Google, който генерира над 19 милиарда долара годишно, както и позицията на компанията на пазара за решения за сигурност и консултантски услуги.

Преди месец се появиха информация, че Microsoft ще купи Mandiant, припомня Ройтерс. Софтуерният гигант по-рано обяви, че ще похарчи 20 милиарда долара за киберсигурност през следващите пет години.

Офертата на Google от $23 за акция на Mandiant е с около 53% по-висока от цената на една акция на компанията, преди да се появи информацията, че Microsoft обмисля да я погълне.

Mandiant започна да оперира самостоятелно миналата година, когато FireEye, която я купи през 2013 г., продаде бизнеса си и името FireEye за 1,2 милиарда долара на консорциум, воден от частната инвестиционна компания Symphony Technology Group.

Очаква се сделката по поглъщане на Mandiant от Google да приключи в края на тази година.

Коментари по темата: „Google договори покупката на Mandiant за 5,4 милиарда долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    7.6 billion+
    Analyst hours saved per year through expert automation

Коментар