Мега съюз в бизнеса с офис техника








Две от водещите корпорации на пазара за офис техника обещаха да предложат “ненадминати решения”. Canon и HP огласиха споразумение за разширено сътрудничество в областта на маркетинга и дистрибуцията на нова гама многофункционални офис системи.

Мега съюзът ще обедини най-доброто от двете компании – многофунционални устройства на Canon и корпоративни решения за печат и обработка на изображения на HP, стана ясно от съвместно изявление.

Сделката продължава съществуващото сътрудничество между Canon и HP, като ще позволи на компаниите да предложат нов клас интернет базирани решения.

Многофунционалните устройства за обработка на изображения на Canon ще бъдат комбинирани с решенията на HP за системна интеграция и управление на устройства и документо-потоци в офиса.

Корпоративните клиенти ще получат достъп до едно от най-пълните предложения в бранша, с повишена ефективност и значително намаляване на разходите, посочиха двете компании.

Партньорството е подкрепено от широк кръг софтуер и услуги, предлагани от EDS (компания на HP) към решенията за управление на печата (Managed Print Services) на HP, и глобалния сервиз и поддръжка на Canon.

Обект на споразумението са настоящите и бъдещи продуктови гами на двете компании. Сanon и HP ще имат достъп и до гамата софтуерни решения, разработени от другия партньор или от трети страни.

Такива решения, например, са Конзолата за управление на предприятието imageWARE (imageWARE Enterprise Management Console) и Многофункционалната вградена платформа за приложения (MEAP) на Canon, както и Интернет базираното управление на принтери (Web Jetadmin) и Отворената платформа за разширение (Open Extensibility Platform) на HP.

Разширеното порфолио ще бъде предложено на клиенти от Северна Америка и Европа, както и на глобални корпорации от тези региони.

„Очакваме това да бъде от максимална полза за клиентите и на двете компании и предпоставка за ускорен разстеж както на Canon, така и на HP”, коментира Масаки Накаока, управляващ директор и главен изпълнителен ръководител на „Офис продукти за изображения” на Canon.

HP, от своя страна, обяви, че разширеното сътрудничество с Canon ще осигури на клиентите информационни решения със значителна добавена стойност. Продуктивността ще бъде увеличена чрез оптимизирана среда за обработка на изображения, печат и по-общи бизнес процеси.

Коментар