Сайтът на ЕС с ново оформление и подобрена навигация








Нов начин за навигация и ново оформление улесняват намирането на търсената от информация на основните страници на уебсайта на ЕС. Порталът е достъпен на всички официални езици на Съюза, съобщи сайтът на Европейската комисия.

EUROPA – официалният уебсайт на ЕС – обикновено е първото място, където хората търсят информация за Европейския съюз. Освен данни за институциите и законодателството на ЕС, сайтът предоставя и практически насоки, например за преместване в друга държава от Съюза или за достъп до финансиране.

На сайта се посочва също кой се възползва от действията на ЕС и по какъв начин.

С над 6 млн. страници, порталът EUROPA е един от най-големите уебсайтове в света. Ето защо не е учудващо, че понякога е трудно да се намери дадена информация.

“За да направим началните страници по-лесни за използване, опростихме оформлението, като разделихме сайта на 6 основни теми, според нуждите на потребителите”, посочват от портала.

Навигационното меню ще се появява на всички страници, с цел да улесни придвижването из сайта и да ограничи шансовете на потребителя да се изгуби.

Щраквайки върху логото на EUROPA, посетителят може бързо да се върне към началната страница от всяка друга страница на портала. Сайтът ще разполага и с oнлайн помощ за навигация, достъпна на английски, френски и немски език.

Целта на преструктурирането е наличното съдържание да бъде организирано по по-рационален начин – законодателството и сложните технически материали да бъдат отделени от по-общата информация и да се помогне на посетителите на сайта да намерят това, което търсят.

Администраторите на портала приканват потребителите да използват полето за коментари, ако срещат проблеми с новите страници или ако желаят прибавянето на нови функции към сайта. Обратната връзка ще помогне за усъвършенстване на сайта и адаптиране на страниците към нуждите на потребителите.

По време на прехода към новия формат е възможно да възникнат някои проблеми, които обаче ще бъдат незначителни, посочват от портала. 

Коментар