Сървърни чипсети подпомагат “облака”








AMD обяви следваща фаза в развитието на своите сървърни платформи, които обединяват процесор, чипсет и графична система.

Новите чипсети заедно с 6-ядрени сървърни процесори AMD Opteron и графични чипове дават възможност на компанията да предложи цялостни платформи, адресиращи нуждите на съвременните информационни центрове, вкл. "облачни" и традиционни среди.

Решенията са обединени в обща платформена спецификация с кодово име Kroner, която гарантира висока производителност и енергийна ефективност, посочиха от AMD.

Kroner използва т.нар. „twin server” дизайн (възможност за поставяне една до друга на две сървърни платки с ½ ширина) и много ниско потребление на енергия.

Спецификацията предлага допълнителни възможности като регулиране на напрежението и дистанционно управление на консумацията на енергия на хиперскалируеми системи.

Новите AMD чипсети подобряват производителността при виртуализационни и хиперскалируеми среди с използване на PCI Express 2.0, HyperTransport 3 и усъвършенствана технология AMD Virtualization (AMD-V).

Подобрената енергийна ефективност посреща изискванията на „облачни” и други „плътни” сървърни среди.

Множество платформи с широка гама конфигурации и форм-фактори (блейд, рак и тауър) се очакват в следващите седмици от производители като Tyan, Supermicro, Microway и ZT Systems.

Коментар