HP представи най-тънкия ноутбук с максимална производителност на батерията







София, България – 23 септември 2009 г. – Днес HP обяви най-новите попълнения в портфолиото си от тънки и леки преносими и мини компютри, в т.ч. най-тънкия преносим компютър с максимална производителност на батерията в света(1).




Най-тънкият ноутбук с максимална производителност на батерията в света, създаден за мобилни професионалисти

Новият HP ProBook 5310m е ултра тънък и лек преносим компютър за мобилни бизнес потребители, които не могат да си позволят компромис с производителността или живота на батерията. С тегло от 1,7 кг. и дебелина от едва 23 мм, моделът, съчетаващ мобилност, издръжливост и сигурност, е идеален спътник за бизнес потребителите в движение. HP ProBook 5310m включва цялостно и лесно за използване решение за сигурност – HP ProtectTools, както и софтуер за пълна производителност, разширени възможности за свързаност, в т.ч. вграден 3G модем, и поддръжка на бизнес оперативни системи. Стандартната литиево-полимерна батерия е с живот(2) до 7 часа, а опционалната 6-клетъчна батерия, която ще се появи на пазара по-късно тази година, допълнително ще увеличи времето за работа на компютъра.

Благодарение на стилния си дизайн – издръжлив, черен анодиран алуминий с надеждна магнезиева рамка, обвита с гладък слой боя – HP ProBook 5310m изглежда професионално по време на срещите с потребители или клиенти. Специалният слой срещу надраскване и влагоустойчива клавиатура допълнително предпазват компютъра и са още едно доказателство, че HP ProBook 5310m е създаден за дълъг живот, увеличаващ максимално възвращаемостта на инвестициите на разходоориентирания малък бизнес.

Цена и наличност(3)

Най-новите тънки и леки преносими и мини компютри от HP са налични на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка, както следва:

HP ProBook 5310m – наличен от 1 октомври 2009 г. на препоръчителна цена от €599.

(1) Най-тънкият преносим компютър със стандартен волтаж – при измерване в най-дебелата му част.

(2) Животът на батерията ще варира в зависимост от модела на продукта, неговата конфигурация, използваните приложения, функции и настройки за консумацията на енергия. Максималният капацитет на батерията ще намалее с времето и употребата на компютъра. Продава се отделно или като компонент към продукта.

(3) Препоръчителната цена подлежи на промяна в зависимост от страната и спецификациите на продукта.

Коментар