AMD пусна най-мощния графичен процесор












Новото поколение графични карти ATI Radeon HD 5800 първи и засега единствени поддържат напълно стандарта Microsoft DirectX 112, който скоро ще бъде на пазара с операционната система Windows 7. В тях е вграден най-мощният графичен процесор в света, съобщи AMD.

С внушителната изчислителна мощ от 2,72 TeraFLOPS, картата ATI Radeon HD 5800 дава два пъти по-висока производителност, в сравнение с предишното поколение графични продукти, твърди производителят.

Компанията първоначално ще пусне две карти – ATI Radeon HD 5870 и ATI Radeon HD 5850, всяка с 1GB GDDR5 памет.

Серията HD 5800 ще позволи на потребителите да разширят хоризонтите на ползване на своите компютри с технологията "ATI Eyefinity multi-display", да ускорят производителността си чрез "ATI Stream technology" и да усетят нови преживявания в игрите, благодарение на Microsoft DirectX 11, заявиха от AMD.

ATI Radeon HD 5800 се радва на поддръжката на дузина големи производители, сред които Asus, Diamond Multimedia, Gigabyte, MSI, Sapphire и др.












"Със серията графични карти ATI Radeon HD 5800, използващи най-мощния процесор на планетата, AMD сменя правилата на играта, както по отношение на производителността, така и в начина на работа", каза Рик Бергман, старши вицепрезидент и управител на групата за продукти в AMD.

Коментар