Започва Пловдивският технически панаир

Днес започва 65-ият Международeн технически панаир в Пловдив. На най-големия изложбен форум за Югоизточна Европа ще бъдат показани новости в областите машиностроене, автомобили, транспорт, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, строителство, химия, енергетика, екология и др.

В изложението ще участват над 1900 фирми от 44 държави. За първи път на българския пазар ще бъдат представени 15 световни новости и 72 продукта.

Сред световните новости е универсален модул за диагностика на автомобили, който „сканира”  отделните блокове, открива нередности и грешки, помага в ремонта и сервизното обслужване. Уредът на немската компания "Роберт Бош" бързо  се пренастройва от диагностика към търсене на повреди, а работата с него е улеснена от  опростено опериране с тъчскрийн.

Българската следа в новостите от световен мащаб са високоефективните слънчеви системи на "Вито – Илин Младенов". Това са колектори, използващи енергията на слънцето, за различни видове котли  и термосифонни бойлери.

Унгария е страна-партньор на 65-ия технически панаир. Мотото на нейното участие е „Иновации и креативност”. След Лондон Пловдив е вторият  град в Европа, където ще бъде показана новата модификация на прочутото Кубче на Рубик, което вече е във формата на кълбо.

Панаирът ще бъде открит днес от министър-председателя Бойко Борисов, съобщи правителственият прес център.

Коментар