Предстои регионална среща на Microsoft в София

София бе избрана за регионална среща на Microsoft, съобщиха от българския офис на компанията. Срещата ще се проведе на 8 октомври, като в нея ще участват повече от 50 специалисти от региона на Централна и Източна Европа.

Специално за тази цел в страната ни пристига Норман Джуда, главен технологичен директор на поделението за услуги и ИТ на Microsoft. Преди да заеме сегашната си длъжност, Норман Джуда играе важна роля при създаване на дивизията Платформи, Технологии и Стратегии.

На позицията корпоративен вицепрезидент по бизнес развитие той е бил отговорен за развитието на уеб услугите, предлагани от компанията, както и за интеграцията на платформата .NET чрез управление на стратегически партньорства с доставчици и потребители на бизнес приложения.

Джуда участва в създаването на дивизията за Бизнес приложения и придобиването на Great Plains Software (ERP решения). Той е отговарял и за изграждане и развитие на цялостната вътрешна ИТ структура и бизнес приложения на Microsoft.

По време на престоя си в България Джуда ще се срещне със студенти, представители на бизнеса и правителството и ще изнесе лекция на конференцията WebIT.

„Нашата дивизия Microsoft Services работи с различни организации от целия свят, като им помага да решат бизнес проблемите си, използвайки технологиите на Microsoft. За мен винаги е изключително интересно да се срещам с бизнес лидери и технически експерти, които работят по тези иновативни проекти, да обсъждаме идеи и споделяме опит”, каза Джуда.

На лекция пред студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 7 октомври той ще сподели визията си как технологиите на Microsoft ще променят начина, по който хората общуват с информационните технологии. Освен това ще бъде засегната и темата за бъдещето на модела софтуер + услуги (S+S) и каква е ролята на Microsoft в този бързо развиващ се ИТ сектор.

В рамките на WebIT Норм Джуда ще изнесе лекция на тема Следващият уеб (The Next Web).

Норман Джуда има повече от 25 години опит в ИТ индустрията и притежава магистърска степен по приложни науки от университета в Торонто.

Коментар