Fujitsu подобрява ИТ инфраструктурата

Сървърите Fujitsu Primergy вече поддържат възможностите на новия Windows Server 2008 R2. Комбинацията от хардуер на японската компания и сървърен софтуер на Microsoft ще подобри ефективността на ИТ инфраструктурите чрез решения за виртуализация като Live Migration и Virtual Desktop Infrastructure, съобщи Fujitsu.

Windows Server 2008 R2 добавя нови характеристики, които увеличиват надеждността и гъвкавостта на инфраструктурата. Така например, функцията DirectAccess осигурява на потребителите достъп до техните корпоративни мрежи откъдето и да е, без да използват специален VPN хардуер или софтуер.

В допълнение, новата функция BranchCache помага на клиентите да подобрят и оптимизират мрежовата производителност, като кешират даунлоуда на корпоративни данни. Тази възможност съответства на подхода, заложен в архитектурата за динамични инфраструктури на Fujitsu.

Комбинацията от Windows Server 2008 R2 и Primergy спестява на клиентите оперативни разходи и консумирана енергия. Софтуерът на Microsoft оптимизира функциите за управление на енергията и намалява потреблението. Сървърите Primergy, от своя страна, са проектирани за максималната оперативна ефективност, поддържана от Primergy ServerView Suite и Power Management.

Базирани на архитектура x86, сървърите Primergy са предназначени за виртуализирани ИТ операции, посочват от Fujitsu. От тях могат да се възползват малки и средни компании, които търсят стандартна и ефективна платформа за своите бизнес приложения. Решенията вече са достъпни на пазара.

Коментар