Глобул обяви най-евтините фиксирани услуги

Мобилният оператор Глобул обяви днес, че пуска най-евтините фиксирани телефонни услуги на българския пазар.

Срещу месечна такса от 4,90 лв. абонатите на програмата Globul Home Start ще разполагат с 50 безплатни минути за разговори към всички национални фиксирани мрежи и разговори с номера в страните от Международна зона 1 при подписване на двугодишен договор.

Предложението включва 30 безплатни минути на месец при подписване на едногодишен договор.

В Международна зона 1 влизат почти всички фиксирани мрежи от Европа, както и всички мрежи в САЩ, Канада и Русия.

Разговорите във фиксираната мрежа на Globul струват 1 стотинка на минута. Цената на градските разговори с фиксирани номера от други мрежи е 5 стотинки на минута, а междуградските разговори струват 8 стотинки на минута. Разговорите до всички мобилни мрежи в страната са на цена 0,32 лв. на минута.

Клиентите на абонаментната програма Globul Home Plus ще разговарят в страната и чужбина на същите цени, но ще разполагат с по 120 включени минути на месец към всички национални фиксирани мрежи и за международни разговори с фиксираните мрежи в страните от Зона 1 при подписване на двугодишен договор.

Безплатните минути са 90 при сключване на едногодишен договор. Месечната такса за Globul Home Plus e 8,90 лв.    

Фиксираните услуги на оператора се предлагат без инсталационна такса. Домашният телефон ще бъде активен до два часа след подписване на абонаментния договор.

Досегашните абонати на други фиксирани мрежи могат да преминат към Globul и да запазят досегашния си номер, като представят в магазин на оператора сертификат за преносимост, издаден от досегашния им оператор.

По-рано днес конкурентът Vivacom обяви комбинирани услуги на изгодни цени. Така например, срещу 40 лв. месечна такса клиентите на оператора получават мобилна услуга, фиксирана услуга и интернет, с неограничени времена за разговори и достъп.

Коментар