Бош отчете близо 367 млн. лв. приходи в България за 2021 г.

Технологиите за свързани автомобили са едно от основните направления на Бош
(снимка: Бош)

Консолидирани продажби в размер на почти 367 млн. лв. (188 млн. евро) и ръст от близо 24% отчете Бош в България за финансовата 2021 година.

„През 2021 г. Група Бош в България повиши стабилно резултатите си и преодоля въздействието от коронавирус пандемията”, коментира резултатите Константин Конов, главен изпълнителен директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България.

Към 31 декември 2021 г. броят на служителите на Бош в България, включително и в неконсолидираните компании, е 690 души, като увеличението е с 21% в сравнение с миналата година. Това се дължи най-вече на стабилния ръст на екипа на Бош Инженеринг Център София.

Бош България започна успешно 2022 г. и отчете по-високи резултати през първото тримесечие въпреки турбулентната международна обстановка.

„Бъдещото развитие на Бош в България е във високотехнологичната дейност. Ще продължим да разширяваме и продуктовото портфолио на Групата. Екипът ни от професионалисти също ще продължи да се разраства”, допълни Константин Конов.

Бош Инженеринг Център София, в частност, инвестира в няколко основни посоки през 2021 г.: разширяване на офисите в София с нова сграда на площ от близо 5500 кв. метра; добавяне на нови хардуерни и софтуерни лаборатории и тестови съоръжения за автомобили; образователни програми и развитие на настоящи и бъдещи специалисти в автомобилния сектор.

През изминалата година в Центъра бяха създадени екипи за хардуер и механичен дизайн, с цел да се завърши пълният цикъл на продуктовия развой.

Някои разработки на Центъра са уникални за световната автомобилна индустрия, вкл. системи за мониторинг на водача и пътниците в леки автомобили и автономни совалки, акумулаторни системи за Bosch е-Bike Systems и Power Net Guardian, който се грижи за безопасността на електрифицираното шофиране.

Коментари по темата: „Бош отчете близо 367 млн. лв. приходи в България за 2021 г.”

добавете коментар...

  1. :o)

    тук приходите се определят по друг начин – 300 милиона приходи и примерно 500 милиона лева спестени заплати на същите специалисти в Германия за годината 🙂

Коментар