AGON PRO AG274QS – монитор за е-спортове

AGON PRO AG274QS е перфектен монитор за FPS игри с QHD резолюция и 300 Hz
(снимка: AGON by AOC)

Новият 27-инчов монитор AGON PRO AG274QS е създаден за играчи на е-спортове и ентусиасти, особено за феновете на FPS, battle royale и подобни заглавия с бърз екшън. Геймърският монитор на AGON by AOC е високоскоростен, с честота на опресняване 300 Hz, снабден с бърз IPS панел с поддръжка на DisplayHDR 600, 1 ms GtG време за реакция и QHD резолюция.

Текущите модели AGON PRO с Full HD резолюция: 25-инчовият AG254FG (360 Hz) или 27-инчовият AG274FZ (260 Hz) демонстрират как изключителната скорост може да бъде комбинирана с висококачествени IPS панели под формата на дизайни, фокусирани върху геймърите. Сега с 27-инчовия AG274QS, AGON by AOC предлага ясна QHD резолюция (2560×1440 пиксела) до впечатляващите 300 Hz – един от първите QHD с толкова висока честота на опресняване на пазара към момента.

С над два пъти по-висока честота от тази на стандартните 144 Hz геймърски монитори, AG274QS изобразява повече кадри в секунда и така пресъздава действието с максимална плавност и точност. Особено в FPS игрите, където милисекундите са от значение, колкото по-бързо играчът може да види опонента зад ъгъла или да проследи движенията му, толкова по-скоро може да реагира и да излезе победител в съревнованието.

Благодарение на времето за реакция от 1 ms GtG, бързият екшън е плавен, без призрачни ефекти
(снимка: AGON by AOC)

Тристранният безрамков 27-инчов бърз IPS панел на AG274QS има QHD резолюция (2560×1440) и 300 Hz честота на опресняване – мечтани спецификации за всеки геймър. Благодарение на времето за реакция от 1 ms GtG и 0,5 ms MPRT, бързият екшън се изобразява плавно и без призрачни ефекти. Благодарение на технологията Adaptive-Sync и поддръжката на AMD FreeSync Premium, накъсването и насичането са елиминирани чрез използване на променлива честота на опресняване.

За да достави визуално удоволствие на геймърите не само в бързите игри, но и във фотореалистичните, потапящи преживявания за единични играчи, AG274QS идва със сертификат DisplayHDR 600. Дисплеят може да постигне до 600 нита пикова яркост, за да изобразява ярки, грабващи погледа експлозии или мрачни пейзажи с блестяща слънчева светлина и красиви сенки в един и същи момент.

Наградата Red Dot за дизайн на монитора AG274QS следва доказаната формула на серията AGON PRO: почти невидими рамки на три от страните за лесно създаване на мултимониторни конфигурации, прожектирано лого, което да напомня за сагата AGON PRO, и персонални, синхронизирани RGB ефекти (Light FX) с друго AOC оборудване с помощта на софтуера G-Menu. AG274QS включва и стабилна метална стойка с широк обхват на настройки на височината, накланянето и завъртането, както и опция за обръщане на 90 градуса.

Металната стойка предлага широк обхват настройки на височина, накланяне и завъртане
(снимка: AGON by AOC)

Със своите 4x USB 3.2 порта мониторът може да служи като докинг станция за свързване на допълнителни периферни устройства като геймърска клавиатура и мишка, USB хедсет и др. Неговите говорители 2x5W с DTS sound са достатъчни за силен звук. Вградената стойка за слушалки помага допълнително за намаляване на бъркотията около бойната станция на геймърите.

Включеният в комплекта контролер QuickSwitch позволява много лесна и бърза работа с екранните настройки, които могат да бъдат управлявани и от джойстика на корпуса на монитора или софтуера G-Menu.

AGON PRO AG274QS ще бъде наличен на българския пазар от този месец на препоръчителна крайна цена от 2339 лв. с ДДС.

Коментар