Xerox усъвършенства цветния печат в офиса

София, 7 октомври 2009 г. – Xerox България представи нов цветен принтер, който осигурява цвят на професионално ниво в офиси от всякакъв мащаб. Цветният принтер Phaser® 7500 е проектиран за офис среда, в която печатът при поискване и цветният печат във високи тиражи са необходимост.   

Phaser 7500 дава възможност на компаниите да отпечатват висококачествени документи в офиса и по този начин да намалят разходите за изнасяне на печатни дейности извън него. Скоростта на печат на новия принтер е до 35 страници А3 в минута. С функции като автоматичен двустранен печат, печат на книги и сортиране, устройството е подходящо за изработка на наръчници с професионален външен вид, бюлетини и доклади.  Phaser 7500 подържа също хартии до 12” х 18” (SRA3), както и тежки медии с пълна печатаема площ на листа, което го прави перфектен за печат на плакати, брошури и визитни картички.

„Все повече компании по света се възползват от предимствата на цвета с новите устройства на Xerox”, каза Светослав Григоров, продуктов мениджър в Xerox България. „Phaser 7500 е достатъчно устойчив да се справи с кратко-тиражни печатни задачи, с професионално качество на цвета и е достатъчно компактен, за да се побере във всеки офис.”

Цветните устройства на Xerox непрестанно печелят високата оценка на клиентите. За втора поредна година продуктите на Xerox бяха оценени като „най-добри” в годишното проучване на Industry Analysts Inc за 2008, което обхваща крайни потребители на цветен печат.

Phaser 7500 притежава редица функции за графично обработване, като Adobe® PostScript® 3™ и настройка на цветовете по PANTONE®. Резолюцията на печат е 1200 х 1200 dpi. Капацитетът за зареждане с хартия е до 2 100 листа, което означава по-малко прекъсвания по време на обемни печатни задачи.

В зависимост от изискванията за печат на дадена работна група и наличното пространство в офиса, Phaser 7500 може да бъде конфигуриран като настолен принтер или като стоящ на пода модел с възможност за допълнителни тави за хартия. Принтерът е стандартно оборудван с високоскоростен  процесор 1 GHz и Gigabit Ethernet, така че всички потребители, независимо от операционната система – Microsoft Windows ®, Apple Macintosh® и Linux, могат да се възползват от мощните характеристики на Phaser 7500.

Устройството е сертифицирано от ENERGY STAR® за оптимално потребление на електроенергия.

Коментар