Рутерът TP-Link Archer C64 – високоефективна безжична свързаност за всички нужди

С напреднали технологии и 4 външни антени Archer C64 гарантира стабилни безжични връзки
(снимки: TP-Link)

С все по-взискателните процеси и начини на използване на технологиите и устройствата, правилно изградената и конфигурирана мрежа е от решаващо значение за безпроблемна и мощна връзка през целия ден. Рутерът TP-Link Archer C64 е идеален избор за всеки, който търси високопроизводителна Wi-Fi връзка за своята гигабитова мрежа.

Двулентовият рутер с изцяло Gigabit портове AC1200 (Archer C64) позволява свързване на множество устройства, при това едновременно на скорост 400 Mbps по 2,4 GHz и  867 Mbps по 5 GHz с помощта на технологията Dual-Band. Това означава, че честотната лента 2,4 GHz предлага непрекъсната връзка за по-основните, но много важни задачи, като изпращане на имейли или работни проучвания. Лентата 5 GHz предлага скорости до 867 Mbps и е отлична за приложения, които предполагат стрийминг на видео – било то гледане на филм, провеждане на онлайн видео разговори или онлайн игри.



Освен това, 4-те външни антени на рутера гарантират стабилни безжични връзки и подобрено покритие, така че може да се възползвате по най-добър начин от мрежата, независимо къде се намирате в дома си.

С технологията MU-MIMO, Archer C64 установява множество едновременни връзки с по-голяма стабилност, като елиминира възможността за претоварване или забавяне на честотната лента.

Разбира се, всички искаме връзката ни да е възможно най-стабилна. И тук е ролята на технологията Beamforming, която осигурява високоефективна безжична връзка, така че да извършваме безпроблемно ежедневните си дейности по най-добрия начин. Също така, Beamforming  открива къде се намират устройствата в нейната зона на покритие и концентрира силата на този сигнал към тях.

Друг важен аспект е функцията Smart Connection, която пренасочва потребителите към подходящата и по-малко претоварена честота, докато Airtime Fairness оптимизира използването на времето.

Преминавайки към друг важен аспект на Archer C64, а именно сигурността, трябва да отбележим, че този рутер издига мрежовата сигурност на съвсем друго ниво. Най-новият протокол за Wi-Fi сигурност, WPA3, предлага нови функции, които подобряват киберсигурността  в личната ви мрежа. Криптиране на паролата за Wi-Fi предлага защита срещу „brute force” атаки, което помага за стабилността на домашната Wi-Fi мрежа.

И накрая, режимът AP поддържа и създава нов Access Point достъп с цел разширяване покритието на Wi-Fi сигнала. Това означава, че ако желаете, можете да промените Archer C64 от режим на рутер в режим на Access Point, за да превърнете вашата мрежа от кабелна  в безжична.

Всичко, което можете да направите с Archer C64, е много лесно, също както и процесът на инсталиране на рутера. Необходимо е единствено да го конфигурирате чрез неговия интуитивен уеб интерфейс или чрез приложението TP-Link Tether, което също ви позволява да управлявате мрежовите настройки от всяко Android или iOS устройство.

Коментар