ADATA Legend 710 – бързина и спокойствие за големи творчески проекти

Legend 710 се набива на очи със синия си цвят, който е символ на изкуството и науката
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Светкавично зареждане, бързи приложения, лекота на работа, хладен компютър – такива промени наблюдават в своите дигитални устройства ранните потребители на ADATA Legend 710, M.2 NVMe полупроводникова памет с характерно син охлаждащ радиатор.

Legend 710 е разработена с мисъл за хората от творческата индустрия – дизайнери, проектанти, фотографи и филмови оператори. В своята работа те боравят с много на брой и изключително „тежки” файлове. Затова изискват от своите компютри супер-капацитет по отношение графика и памет – гигантските проекти се обработват от мощен софтуер с безпощадни изисквания към отзивчивостта и пъргавостта на носителите на данни. Не случайно производителят рекламира Legend 710 с визии от кино-индустрията и референции към т.нар. „мейкинг” – процеса на създаване на филми.

За да е адекватен на високите очаквания и критерии, Legend 710 разчита на PCIe Gen3 x4 и NVMe 1.4, за да осигури постоянни и стабилни скорости на четене и запис съответно до 2400 и 1800 мегабайта в секунда (MB/s). Спецификацията M.2 2280 поддържа най-новите платформи на Intel и AMD за настолни и преносими компютри.




От ADATA са помислили за охлаждането на модула по време на интензивна работа. Тънкият, елегантен дизайн на радиатора на Legend 710 се набива на очи с пруско-синия си цвят, който е символ на изкуството и науката, и с тънки златисти кантове и златист отпечатък на марката и модела.

Разбира се, този цветови детайл едва ли ще е толкова съществен, след като паметта се инсталира и започне да работи. Но тогава пък радиаторът ще поддържа температурите по-ниски с 15% за оптимална производителност и стабилност на цялостната система. Ранните потребители споделят, че това действително е факт: дори при интензивен гейминг компютърът запазва темпeратурата си на ниво не повече от 40 градуса.




Пак в подкрепа на високите изисквания на творците, Legend 710 е оборудван с SLC кеш и HMB технология (Host Memory Buffer) за гладка и високопроизводителна работа. Едновременно с това, като средство за защита на творбите, ADATA е вградила LDPC кодиране (Low Density Parity Check Code) и 256-битово AES криптиране, така че Legend 710 да осигури коректен и сигурен пренос на данните.

В същото време моделът е изключително достъпен. Мнението на ранните потребители е, че Legend 710 предлага наистина висока стойност срещу ниска цена. Това допълнително увеличава задоволството на всички, които използват Legend 710 за ъпгрейд на по-старите си компютърни конфигурации: с новото SSD машините „летят”, зареждат се за няколко секунди.

Излишно е да се казва, но е факт, че и монтажът е лесен и по възможностите дори на човек, който никога не е отварял компютри и инсталирал каквито и да е компоненти.

В допълнение към изброените качества има още една екстра. Серията SSD носители Legend използва само висококласни вътрешни компоненти и е безпощадно тествана преди пускането на пазара. За да даде пълно спокойствие на потребителите, ADATA дава 3-годишна гаранция за модула. Legend 710 с капацитет 1TB е наличен в търговската мрежа у нас на цена от около 200 лв. с включен ДДС.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар